Önismereti tesztek

Alitera önismereti tesztek

 

  „Mi az alapján ítéljük meg magunkat, amit szerintünk képesek vagyunk megtenni, miközben mások az alapján, amit már megtettünk."

  Henry Wadsworth Longfellow

Önértékelés-önismeret támogatása tesztekkel

Az önismereti tesztek, az interjúk, elemzések egy olyan lehetőséget kínálnak, amely az önmegismerést segíti másféle szemszögből.

   

Amikor az ember nehézségekkel találja szemben magát, ilyenkor mutatkozik meg valójában hogyan is képes megbirkózni a problémákkal. Amikor szembesül a végeredménnyel nem biztos, hogy elégedett a saját maga által kivitelezett megoldással, sőt néha értetlenül áll előtte, hogy „most ezt miértcsináltam?”.

Az önmegismerés útja sokféle lehet. Tesztekkel, és interjúval egybekötött lehetőséget kínálunk a személyiség bizonyos állandó jegyeinek és jelen állapotának, feltérképezésére. A tesztek segítségével bizonyos kompetenciák, képességek, készségek egyéni szintjeit vizsgálhatjuk meg.

Az önéletrajz, motivációs levél, a telefonos és a személyes interjú, tesztek eredményeit olyan szemszögből is megvizsgáljuk, ahogy egy Munkáltató, vagy egy fejvadász keresi egy adott pozícióra a leendő munkavállalót.

Fejlődési lehetőség

Ha bizonytalan az eddigi pályaválasztásában, nem egészen tudja már, hogy milyen típusú munkakör illene jobban személyiségéhez, érdeklődéséhez, egy viszonylag egyszerű teszt segítségével erre is választ kaphat.

A munka világában fontos, hogy Ön tisztában legyen azzal, hogy mi motiválja jobban az új kihívások, vagy inkább a mások befolyásolása, egy másik teszt erre ad választ.

A teszteket kitölthető Excel formátumban küldjük el e-mailben, így Ön zavartalan körülmények között koncentrálhat a kitöltésre.

A tesztek kiértékelése minden esetben szemléletes grafikus ábrázolással készül, és egy értelmezést segítő általános leírást is tartalmaz. A cél az önértékelés megfelelő kezelése, ezért mindenképpen szükségesnek tartjuk az eredmények közös értelmezését, átbeszélését telefonon vagy személyesen! (Az e-mailben történő kommunikáció egyirányú, így azt önismereti tesztek elemzésének átbeszélésre nem alkalmazzuk!)

Az önismereti tesztek rövid leírása és grafikus ábrája

Személyiségtípus teszt

Talán előfordult már Önnel, hogy nem értik meg az ismerősei, hogy tények, adatok, elemzése nélkül nehéz döntenie, ezért nem képes a villámgyors reagálásra sem. Az is előfordulhatott talán, hogy Ön már számtalanszor megbánta, hogy mindig előbb csinál meg dolgokat, aztán gondolkodik, vagy minden másodperc az idegeire megy, amit tétlenül kell eltölteni, de ugyanakkor tudja, ez bizony sokszor nem jó és ezzel másokat is zavar. Esetleg, Önt szinte 6. érzékkel megáldottnak gondolják, mert olvas az emberek mozdulataiból, szinte előttük jár, pontosan ki tudja számítani az érzelmi reakciókat is, azonban képtelen nemet mondani, és nagyon sokszor érzi úgy, hogy kihasználják.

A pszichográfia a humán személyiségben zajló folyamatokra fókuszáló emberismeret, ennek alapján készült teszt és az értékelés.

Az Ön személyiségben – már gyermekkortól kezdve - az érzelem, vagy a gondolkodás, vagy pedig a cselekvés vált meghatározó erővé. A választ gyorsan megtudhatja a teszt segítségével.

Interperszonáliskommunikáció teszt

A személyközi (interperszonális) kommunikáció körfolyamat, egyidejű a figyelés a saját mondandóra és a visszacsatolásra, amely lehetőséget teremt a menet közbeni mondanivaló alakítására, korrigálására.

Ön mennyire figyel arra, hogy mások miképpen fejezik ki szükségleteiket, és Ön mennyire figyel arra, hogy Önt a lehető legjobban megértsék, ezt mutatja meg ernyőkép. Megláthatja az ábra segítségével, hogy a más személyekkel szóbeli vagy nem szóbeli üzenetváltása során alkalmazott képességeit és készségeit, jártasságait milyen mértékben használja.

Konfliktuskezelési stílus teszt

Minden ember használ minden konfliktuskezelési módot. Az adott személy konfliktuskezelési gyakorlatát az általa legtöbbször használt, domináns egy vagy két mód mutatja meg.

Talán már mások is mondták Önnek, hogy az Ön számára az a fontos, hogy az utolsó szó az Öné legyen. Esetleg egyre jobban zavarja az, hogy inkább hagyja, hogy másnak igaza legyen, mert Ön nem akar feleslegesen veszekedni, pedig valójában nem érzi jól magát, ha erre kényszerül. Ezeknek a magatartásformáknak oka van, ez pedig az a konfliktuskezelő stílus, amelyeket a leginkább alkalmaz stresszhelyzetben, és azt is megláthatja, amelyeket ritkábban alkalmaz.

Munkamotiváció teszt

Minden ember az élete során megtanult küzdeni az eredményért, a kapcsolatért, és a hatalomért. Az egyéni motivációs különbségeket egy adott időszak domináns szükséglete határozza meg, amely ebből kifolyólag változó. Ha Ön már mindent elért az életben anyagi biztonsága rendben van, akkor lehet, hogy Önt az érzi, az újabb kihívások érdeklik, de a teszt eredménye alapján az látszik majd, hogy Önt mégis jobban motiválja a csapatban való együttműködés, az ügyfelekkel való foglalkozás.

De az is elképzelhető, hogy fiatal munkavállalóként, az anyagi biztonságot szeretné megteremteni, ezért az értékesítés területét szeretné megcélozni, amelyhez fontos lehet a másokat befolyásoló erő magas motiváltságára. A másodlagos munkamotivációs szükségleteket a munka során a személyiség orientációját határozzák meg.

Pályaorientáció teszt

Azt szoktuk mondani, akkor végezzünk a nekünk való munkát, ha azt jó kedvvel végezzük, élvezzük, amit csinálunk, csak úgy szállnak a percek és észre sem vesszük, mennyi mindent csináltunk meg egy nap alatt. Azonban vannak, akik nagyon fáradtak, kedvetlenek, nyűg számukra a munka, csak „dolgozni” járnak a munkahelyükre, de valójában, lélekben nincsenek jelen.

Ha Ön is így érez a munkája iránt, könnyen előfordulhat, hogy rosszul választott hivatást, mert nem az Ön képességeinek, készségeinek megfelelő munkát végzi. A teszt megmutatja, hogy Ön számára az emberekkel való foglalkozás áll a közelebb, vagy a rendszerek, folyamatok, a kommunikáció, vagy inkább a technika.

Befolyásolási stílus teszt

A hatékony befolyásolási készségre minden vezetőnek, értékesítőnek szüksége van.

Az üzleti környezetben nagyon is fontos, hogy képes legyen elérni, hogy munkatársai elfogadják és kövessék döntését, vagy az Ön által kínált előnyöket kívánják megvásárolni. Azonban a befolyásolási készségünkre nem csak az üzleti életben, hanem a hétköznapi élet szinte minden területén szükség van. A leghétköznapibb helyzetek sokaságát el lehet képzelni a gyermekek befolyásolása kapcsán, és azzal bizonyára nem sokan vitatkoznak, hogy sokszor és igen komoly gyermeki ellenállással kell megbirkózni!

Kutatások bebizonyították, hogy amikor befolyásolni kell valakit, a legtöbbünknek van ehhez egy gyakran alkalmazott módszere, stílusa.

Természetesen a helyzettől függően többféle stílust is alkalmazunk, de nem biztos, hogy jól tesszük, vagy eleget váltjuk ezeket a stílusokat, és sokszor stresszes helyzetekben akármereven ragaszkodhatunk egy bizonyos stílushoz. Ugyanakkor, ha mindig ugyanazt a stílust használjuk a helyzettől függetlenül, ennek megfelelően a válaszreakció is mindig ugyanaz lesz, és így a kívánt hatás is elmarad, vagy éppen nem az lesz, amit szerettünk volna elérni.

Minden stílusnak megvan a maga előnye és a hátránya, és azért kell mindegyiket jól ismerni, mertvalójában mind az 5 stílus vegyes alkalmazására szükség van a sikeres befolyásoláshoz.

Önéletrajz, motivációs levél elemzése kiválasztási szempontok alapján

Azok az érdeklődők, akik pontos elképzeléssel rendelkeznek egy-egy általunk megpályázni kívánt munkakörről, ehhez képest van lehetőség az önéletrajzuk elemzésére.

Az elemzés során az adott munkakörre aktuálisan meghirdetett állásajánlatokat is áttekintjük, és ezek értelmezésével,együtt alakítjuk az önéletrajzot a személyiséghez megfelelő kompetenciák, erősségek feltüntetésével. A motivációs levél és az egyéb csatolásra kerülő dokumentumokról is szót váltunk, valamint a jelentkezés írásbeli kommunikációjára is kitérünk.

A személyes interjú

A beszélgetés során részletesen kiértékeljük a tesztek eredményét, rendkívül fontos, hogy az erősségek felszínre kerüljenek, és a tesztek segítségével árnyaltabb képet alkothasson a beszélgető partner önmagáról. Érintjük azokat a területeket, interperszonális kommunikációs helyzeteket is, amelyek problémát okoztak pl. egy állásinterjú kapcsán, vagy akár a munkahelyen.

Elemezésre kerülhet az önéletrajz, motivációs levél a kiválasztási eljárás tükrében, a tesztek eredményeinek beillesztése az önéletrajz adott részeibe. Egy-egy megpályázott pozícióhoz a szükséges kompetenciákat, az egyéni erősségeket, hiányosságokat is számba vesszük, és egyfajta rövid távú cselekvési tervet állíthat fel személyes kompetenciáinak megerősítése érdekében.

A telefonos interjú

A telefonos interjú során lehetőség van a tesztek eredményeinek lényegre törő átbeszélésre, néhány részlet pontosítására. A telefonos interjúnak akkor van különösen nagy jelentősége, ha a beszélgető partner olyan munkakört kíván betölteni, vagy éppen most is így dolgozik, ahol alapvetően telefonon kommunikál az ügyfelekkel, partnerekkel.

A telefon esetében kizárt a vizuális csatorna, a közvetett kontaktus, bátrabb megnyilvánulásokat eredményez, így olyan attitűdök vizsgálhatóak, amelyek kiemelten fontos kompetenciák egy-egy adott munkakör esetében. A visszajelzések segítik a beszélgető partnert abban, hogy erősségeit és gyengeségeit feltárva árnyaltabb képet alkothasson önmagáról.

A szolgáltatási csomagok és díjazásuk

Szolgáltatási csomag megnevezése

Tartalom
(tesztek, elemzések)

Ár*

Standard
 • Interperszonális kommunikáció
 • Konfliktuskezelési stílus
 • Telefonos (skype) interjú

15.000,-Ft

Standard +
 • Interperszonális kommunikáció
 • Konfliktuskezelési stílus
 • Személyes interjú*

25.000,-Ft

Médium
 • Interperszonális kommunikáció
 • Konfliktuskezelési stílus
 • Egy választható kiegészítő
 • Telefonos (skype) interjú

30.000,-Ft

Médium +
 • Interperszonális kommunikáció
 • Konfliktuskezelési stílus
 • Egy választható kiegészítő
 • Személyes interjú*

40.000,-Ft

Extra
 • Interperszonális kommunikáció
 • Konfliktuskezelési stílus
 • Kettő választható kiegészítő
 • Telefonos (skype) interjú

50.000,-Ft

Extra +
 • Interperszonális kommunikáció
 • Konfliktuskezelési stílus
 • Kettő választható kiegészítő
 • Személyes interjú*

60.000,-Ft

Választható
tesztek

 • Munkamotivációs teszt
 • Személyiségtípus teszt
 • Pályaorientáció teszt
 • Befolyásolási stílus teszt

Bármelyik
csomaghoz
10.000,-Ft/db

Elemzés
(csak valamelyik
csomag mellé)

 • Önéletrajz és motivációs levél elemzése
  • 1 magyar nyelvű önéletrajz
  • 1 motivációs levél

Bármelyik csomaghoz 
20.000,-Ft

* a személyes interjúk Budapest területén az ALITERA Fejlesztő Központ helyszínre vonatkoznak. Más helyszín egyedi megállapodás alapján.
A feltüntetett díjak az ÁFA-t is tartalmazzák!

Hogyan tudhat meg többet a tesztcsomagokról?

Amikor eldöntötte, hogy szeretne többet tudni képességeiről, készségeiről és ezért érdeklődik az általunk kínált önismereti lehetőségekről, nem kell mást tenni, mint, hogy ír egy e-mailt a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre.

 • Az igénybejelentését követően egy megrendelő lapot küldünk, melynek mellékletében tájékozódhat a különféle tesztcsomagokról. Ennek alapján pontosan ki tudja választani az Önnek leginkább megfelelő tesztcsomagot, illetve visszaküldeni hozzánk a kitöltött megrendelő lapot. 
 • A megrendelt tesztcsomagról, szolgáltatásokról kiállított proforma számlát elküldjük Önnek e-mailben. A számlán szereplő befizetési határidőre beérkező összeg esetében Önnek elküldjük a tesztcsomag kérdőívét, valamint postai úton a számla eredetipéldányát.
 • Amint megkapjuk a kitöltött kérdőíveket, feldolgozzuk, és a csomagtól függően a telefonos, vagy személyes interjú keretében megbeszéljük Önnel. (Áltatában 2-3 napon belül elvégezhető, de természetesen az interjú időpontját és helyszínét előre egyeztetjük.)
 • A tesztek grafikus ábráit és rövid szöveges értelmezését, valamint, ha volt interjú, annak eredményét, összegzését írásban, e-mailben elküldjük Önnek. Ennek alapján sokkal tisztább lesz az Ön számára saját erőssége, és azok a területekis, amelyeket fejlesztenie kell.

A tesztek eredménye bármilyen álláskeresés kapcsán felhasználható. Természetesen, ha van fejleszteni való terület, célszerű előtte azokkal foglalkozni és ehhez is tudunk támogatást nyújtani.

Bízunk benne, hogy kedvet kapott arra az utazásra, mellyel Ön saját magát jobban megismerheti, értheti, és tudatosabban szervezheti az életét, hogy elérhesse céljait, megvalósíthassa vágyait!

Minden kérdésére, kérésére örömmel válaszolunk,
keressen bizalommal bennünket,
írja nekünk Kapcsolati oldalunkon!