csik1

ALITERA– ügyfélkapcsolatok fejlesztése

Kedves Érdeklődő!

Az önmegismerés útja sokféle lehet. Tesztekkel, személyes tanácsadással egybekötött lehetőséget kínálunk a személyiség bizonyos állandó jegyeinek és jelen állapotának feltérképezésére.

Ha bizonytalan az eddigi pályaválasztásában, nem egészen tudja, hogy milyen típusú munkakör illene jobban személyiségéhez, érdeklődéséhez, egy viszonylag egyszerű teszt segítségével erre is választ kaphat.

Fejlődési lehetőség

Az önismereti tesztek, az interjúk, elemzések egy olyan lehetőséget kínálnak, amely az önmegismerést segíti másféle szemszögből.

A teszteket kitölthető Excel formátumban küldjük el e-mailben, így Ön zavartalan körülmények között koncentrálhat a kitöltésre.

A tesztek kiértékelése minden esetben szemléletes grafikus ábrázolással készül, és egy értelmezést segítő általános leírást is tartalmaz.

A cél az önértékelés megfelelő kezelése, ezért mindenképpen szükségesnek tartjuk az eredmények közös értelmezését, átbeszélését telefonon vagy személyesen! (Az e-mailben történő kommunikáció egyirányú, így azt önismereti tesztek elemzésének átbeszélésre nem alkalmazzuk!)

Az önismereti tesztek rövid leírása és grafikus ábrája

Személyiségtípus teszt

Talán előfordult már Önnel, hogy nem értik meg az ismerősei, hogy tények, adatok, elemzése nélkül nehéz döntenie, ezért nem képes a villámgyors reagálásra sem. Az is előfordulhatott talán, hogy Ön már számtalanszor megbánta, hogy mindig előbb csinál meg dolgokat, aztán gondolkodik, vagy minden másodperc az idegeire megy, amit tétlenül kell eltölteni, de ugyanakkor tudja, ez bizony sokszor nem jó és ezzel másokat is zavar. Esetleg Önt szinte hatodik érzékkel megáldottnak gondolják, mert olvas az emberek mozdulataiból, szinte előttük jár, pontosan ki tudja számítani az érzelmi reakciókat is, azonban képtelen nemet mondani, és nagyon sokszor érzi úgy, hogy kihasználják.

A pszichográfia a humán személyiségben zajló folyamatokra fókuszáló emberismeret, ennek alapján készült teszt és értékelés.

Az Ön személyiségben – már gyermekkortól kezdve - az érzelem, vagy a gondolkodás, vagy pedig a cselekvés vált meghatározó erővé. Azt, hogy Önre melyik a jellemző, gyorsan megtudhatja a teszt segítségével.

 

Interperszonális kommunikáció teszt

A személyközi (interperszonális) kommunikáció körfolyamat, egyidejű a figyelés a saját mondandóra és a visszacsatolásra, amely lehetőséget teremt a menet közbeni mondanivaló alakítására, korrigálására.

Ön mennyire figyel arra, hogy mások miképpen fejezik ki szükségleteiket, és mennyire figyel arra, hogy Önt a lehető legjobban megértsék - ezt mutatja meg az ernyőkép. Megláthatja az ábra segítségével, hogy a más személyekkel szóbeli vagy nem szóbeli üzenetváltása során alkalmazott képességeit és készségeit, jártasságait milyen mértékben használja.

 

Konfliktuskezelési stílus teszt

Minden ember használ minden konfliktuskezelési módot. Az adott személy konfliktuskezelési gyakorlatát az általa legtöbbször használt, domináns egy vagy két mód mutatja meg.

Talán már mások is mondták Önnek, hogy az Ön számára az a fontos, hogy az utolsó szó az Öné legyen. Esetleg egyre jobban zavarja az, hogy inkább hagyja, hogy másnak igaza legyen, mert Ön nem akar feleslegesen veszekedni, pedig valójában nem érzi jól magát, ha erre kényszerül. Ezeknek a magatartásformáknak oka van, ez pedig az a konfliktuskezelő stílus, amelyeket a leginkább alkalmaz stresszhelyzetben, és azt is megláthatja, amelyeket ritkábban alkalmaz.

 

Munkamotiváció teszt

Minden ember az élete során megtanult küzdeni az eredményért, a kapcsolatért, és a hatalomért. Az egyéni motivációs különbségeket egy adott időszak domináns szükséglete határozza meg, amely ebből kifolyólag változó. Ha Ön már mindent elért az életben anyagi biztonsága rendben van, akkor lehet, hogy Önt az érzi, az újabb kihívások érdeklik, de a teszt eredménye alapján az látszik majd, hogy Önt mégis jobban motiválja a csapatban való együttműködés, az ügyfelekkel való foglalkozás.

De az is elképzelhető, hogy fiatal munkavállalóként az anyagi biztonságot szeretné megteremteni, ezért az értékesítés területét szeretné megcélozni, amelyhez fontos lehet a másokat befolyásoló erő magas motiváltságára. A másodlagos munkamotivációs szükségleteket a munka során a személyiség orientációja határozza meg.

Pályaorientáció teszt

Azt szoktuk mondani, ahogy akkor végezzünk a nekünk való munkát, ha azt jó kedvvel végezzük, élvezzük, amit csinálunk, csak úgy szállnak a percek és észre sem vesszük, mennyi mindent csináltunk meg egy nap alatt. Azonban vannak, akik nagyon fáradtak, kedvetlenek, nyűg számukra a munka, csak „dolgozni” járnaka munkahelyükre, de valójában, lélekben nincsenek jelen.

Ha Ön is így érez a munkája iránt, könnyen előfordulhat, hogy rosszul választott hivatást, mert nem az Ön képességeinek, készségeinek megfelelő munkát végzi. A teszt megmutatja, hogy Ön számára az emberekkel való foglalkozás áll a közelebb, vagy a rendszerek, folyamatok, a kommunikáció,vagy inkább a technika.

Befolyásolási stílus teszt

A hatékony befolyásolási készségre minden vezetőnek, értékesítőnek szüksége van.

Az üzleti környezetben nagyon is fontos, hogy képes legyen elérni, hogy munkatársai elfogadják és kövessék döntését, vagy az Ön által kínált előnyöket kívánják megvásárolni. Azonban a befolyásolási készségünkre nem csak az üzleti életben, hanem a hétköznapiélet szinte minden területén szükség van. A leghétköznapibb helyzetek sokaságát el lehet képzelni a gyermekek befolyásolása kapcsán, és azzal bizonyára nem sokan vitatkoznak, hogy sokszor és igen komoly gyermeki ellenállással kell megbirkózni!

Kutatások bebizonyították, hogy amikor befolyásolni kell valakit, a legtöbbünknek van ehhez egy gyakran alkalmazott módszere, stílusa. Természetesen a helyzettől függően többféle stílust is alkalmazunk, de nem biztos, hogy jól tesszük, vagy eleget váltjuk ezeket a stílusokat, és sokszor stresszes helyzetekben akármerevenragaszkodhatunk egy bizonyos stílushoz. Ugyanakkor, ha mindig ugyanazt a stílust használjuk a helyzettől függetlenül, ennek megfelelően a válaszreakcióis mindig ugyanaz lesz, és így a kívánt hatás is elmarad, vagy éppen nem az lesz, amit szerettünk volna elérni.

Minden stílusnak megvan a maga előnye és a hátránya, és azért kell mindegyiket jól ismerni, mert valójában mind az 5 stílus vegyes alkalmazására szükség van a sikeres befolyásoláshoz.

 

Hogyan tudhat meg többet a tesztcsomagokról?

A részletekért kattintson a linkre!

Minden kérdésére, kérésére örömmel válaszolunk,
keressen bizalommal bennünket
Kapcsolat oldalunkon!